I Žan Pol Gotje u kanskom žiriju

Izvor: B92, 25.Apr.2012, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Žan Pol Gotje u kanskom žiriju

Francuski modni kreator Žan Pol Gotje biće član žirija nastupajućeg Filmskog festivala u Kanu, izjavio je direktor smotre Tijeri Fremo, potvrđujući glasine koje su kružile već nekoliko dana.

"U našoj je tradiciji da pozivamo osobe za koje znamo da su sinefili, ali nisu obavezno iz sveta filma", kazao je Fremo za francusku televiziju Kanal+.

Kako prenosi agencija AFP, 60-godišnji dizajner je u više navrata izrazio želju da se nađe u kanskom žiriju. Žan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Pol Gotje je poznat filmskoj industriji, budući da je kreirao kostime za filmove španskog reditelja Pedra Almodovara i za film "Peti element".

Zasad je poznato da će pored Gotjea u žiriju 65. Kanskog festivala biti i škotski glumac Juan Mekgregor, nemačka glumica Dajana Kruger i njena francuska koleginica Emanuel Devos kao i dvojica reditelja, Haićanin Raul Pek i Amerikanac Aleksander Pejn.

Kompletna lista sa imenima članova žirija, kojim će predsedavati italijanski glumac i reditelj Nani Moreti, biće naknadno saopštena.

Kanski festival biće održan od 16. do 27. maja, a u zvaničnoj selekciji se za glavnu nagradu, Zlatnu palmu, takmiči 22 ostvarenja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.