Hercegnovski filmski festival

Izvor: B92, 29.Jul.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hercegnovski filmski festival

Ovogodišnji Filmski festival u Herceg Novom održaće se od 1 - 6. avgusta, a za glavnu nagradu Zlatna mimoza takmiči se 9 filmova.

Festival koji se održava na Kanli kuli u Herceg Novom 1. avgusta u 21 čas otvara film Stefana Arsenijevića "Ljubav i drugi zločini".

Publika će u glavnom programu moći da 2. avgusta pogleda slovenački film "Pijetlov doručak" reditelja Marka Naberšnika i srpski film "Miloš Branković" u režiji Nebojše Radosavljevića, a projekcije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hrvatsko-bosanske koprodukcije "Moram spavat anđele" reditelja Dejana Aćimovića i "Ja sam iz Titovog Velesa" makedonske rediteljke Teone Strugar zakazane su za 3. avgust.

4. avgusta na programu su "Teško je biti fin" Srđana Vuletića i "Živi i mrtvi" Kristijana Milića, a 5. avgusta "Na lepom plavom Dunavu" Darka Bajić i van konkurencije "Bledi mesec" Ljubiše Samardžića.

Festival se zatvara 6. avgusta dodelom nagrada i projekcijom filma "Gledaj me" Marije Perović.

U pratećem programu biće organizovane projekcije filmova Lordana Zafranovića, dokumentarnih filmova Milana Belegišanina, dokumentarnih filmova Živka Nikolića, omaž program prvom crnogorskom snimatelju Stevanu Lepetiću...

Takmičarski program festivala počinje svakoga dana na Kanli kuli u 21 čas.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.