Henkok u Sava centru zadivio publiku i zasmejavao zvucima

Izvor: Beta, 28.Nov.2014, 01:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Henkok u Sava centru zadivio publiku i zasmejavao zvucima

BEOGRAD, 27. novembra 2014. (Beta) - Američki džez-muzičar Herbi Henkok (Herbie Hancock) i njegov tročlani prateći bend izazivali su večeras, maštovitošću svoje svirke, divljenje publike u prepunoj velikoj dvorani Sava centra u Beogradu.

Henkok (73), basisita Džejms Genus, bubnjar Vini Kolajuta i gitarista Lajonel Lueke povremeno su zasmejavali publiku neobičnim zvucima koje su proizvodili, naročito Henkok čije su klavijature i sintisajzeri zvučali i kao efekti iz naučnofantastičnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << filmova.

U jednom trenutku, Henkok je na klavijaturi imitirao trubu, a kada su se iz njegove mašine začuli smešni zvuci nalik mobilnom telefonu i ksilofonu, publika je prsnula u smeh.

Posle gromko zatraženog bisa, Henkok i bend su se vratili na binu i odsvirali miks najpoznatijih Henkokovih kompozicija, a koncert je završen posle sat i 45 minuta vrhunskog muziciranja.

Herbi Henkok, rodjen 1940. godine, veliki je inovator u svetu džeza; nastupao je sa Majlsom Dejvisom i učestvovao u formiranju tzv post-bop zvuka, i bio je jedan od prvih džezera koji je počeo da koristi sintisajzere i da svira fank.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Herbi Henkok zadivio prepuni Sava centar

Izvor: B92, 28.Nov.2014

Američki džez-muzičar Herbi Henkok (Herbie Hancock) i njegov tročlani prateći bend izazivali su večeras, maštovitošću svoje svirke, divljenje prepune velike dvorane Sava centra u Beogradu...Henkok (73), basisita Džejms Genus, bubnjar Vini Kolajuta i gitarista Lajonel Lueke povremeno su zasmejavali...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.