Hari Poter šest dolazi - na leto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Dec.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hari Poter šest dolazi - na leto

BEOGRAD - Nova avantura popularnog Harija Potera u filmu "Hari Poter i Polukrvni Princ", nastala prema istoimenoj, šestoj po redu, knjizi Džoan Ketlin Rouling u domaće bioskope stiže 16. jula nastupajuće godine.

Režiju potpisuje Dejvid Jejts, autor petog nastavka "Hari Poter i Red Feniksa", koji će se naći i u rediteljskoj stolici poslednjeg filma o dečaku-čarobnjaku u ostvarenju "Hari Poter i Relikvije Smrti".

Kao i u prethodnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << filmovima, glavne uloge tumače Danijel Redklif, Rupert Grint i Ema Votson.

Knjiga napitaka

U filmu "Hari Poter i Polukrvni Princ", dok Hari započinje šestu godinu u Hogvortsu, Lord Voldemor širi strah po Britaniji, i pritisak na Harija da ga pobedi postaje sve jači.

Koristeći staru Knjigu napitaka koja je prethodno pripadala "Polukrvnom princu", Hari je u stanju da poveća svoje znanje magije i da se pripremi za bitku.

Međutim, prethodno mora da pomogne Dambldoru da otkrije tajnu Voldemorove potrage za besmrtnošću - lokaciju Horkruksa, ali potraga za Horkruksima i bitka koja sledi u Hogvortsu imaju tragičan ishod i navode Harija da veruje da on mora da pođe sam da savlada Mračnog Gospodara.

Ljubavi i ljubomore

I tinejdžeske ljubavi bujaju u Hogvordsu - Hari je sve zainteresovaniji za Džini, ali je i Din Tomas. Lavander Braun je odlučila da je Ron pravi za nju, ali nije računala na čokolade Romilde Vejn, a tu je i Hermiona koja gori od ljubomore, ali je odlučna da ne pokaže svoja osećanja.

Dok romanse cvetaju, jedan učenik ostaje po strani, rešen da ostavi mračan znak. Ljubav je u vazduhu, ali tragedija se približava i Hogvorts možda nikada neće biti isti.

Iako su verni fanovi bestselera Roulingove sa nestrpljenjem očekivali filmsku adaptaciju šestog dela uoči Nove godine, u "Vorner Brosu" su odlučili da sačekaju i da je leto pravo vreme za još jedan veliki hit o mladom čarobnjaku, koji će sigurno i ovog puta puniti bioskopske sale.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Hari Poter i Polukrvni princ" 16. jula premijerno u Srbiji

Izvor: Blic, 29.Dec.2008

Dugoočekivana nova avantura popularnog Harija Potera u filmu "Hari Poter i Polukrvni princ", nastala prema istoimenoj, šestoj po redu knjizi Džoan Ketlin Rouling u domaće bioskope stiže 16. jula naredne godine.....Režiju potpisuje Dejvid Jejts, autor petog nastavka "Hari Poter i Red Feniksa", koji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.