Green Day - mjuzikl American Idiot

Izvor: B92, 31.Mar.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Green Day - mjuzikl American Idiot

"American Idiot”, album grupe "Green Day” iz 2004. godine, koji je prodat u 13 miliona primeraka, biće adaptiram i pretočen u mjuzikl tokom septembra.

Kako „NME" prenosi na svom sajtu, potvrđeno je da će produkcija mjuzikla, zasnovanog na albumu „American Idiot", trajati od 4. septembra do 11. oktobra u Teatru Berkli Repertori u Kaliforniji.

Mjuzikl predstavlja saradnju sastava „Green Day" i Majkla Majera, reditelja hit mjuzikla „Buđenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proleća" koji je je nedavno imao premijeru u Londonu.

Čitav projekat je započeo tako što su Majer i Tom Hals - njegov saradnik na predstavi „Buđenje proleća" - prišli članovima sastava „Green Day", i nakon serije radionica tokom 2008. godine, bend je dao saglasnost da produkcija mjuzikla može da počne.

Lider sastava „Green Day" Bili Džo Armstrong nedavno je za „New York Times" rekao: „Čitava stvar nema mnogo smisla, i to je upravo ono što mi se dopada. Kad ljudi budu pogledali ovaj mjuzikl, to će biti ostvarenje mog najluđeg sna".

Inače, novi album sastava „Green Day" pod naslovom '21st Century Breakdown' biće objavljen 15. maja širom sveta.

Slušajte Green Day na B92.fm

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.