Gran pri za film Ordinary people

Izvor: S media, 17.Nov.2009, 01:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gran pri za film "Ordinary people"

Film "Ordinary people" (Obični ljudi) srpskog reditelja i scenariste Vladimira Perišića osvojio je gran pri "Lubina" na 19. filmskom festivalu u Kotbusu (Nemačka), saopštio je danas beogradski koproducent tog ostvarenja "Trilema".

Pored toga, mladi naturščik Relja Popović osvojio je nagradu za najbolju mušku ulogu, koju je ostvario u filmu "Ordinary people".

Filmski festival u Kotbusu važi za jednu od najuticajnijih manifestacija posvećenih istočnoevropskim >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kinematografijama. Ove godine održan je od 10. do 15. novembra.

Nagradu kritike Fipresci dobio je hrvatski film "Blacks" (Crnci) autora Zvonimira Jurića i Gorana Devića.

Film "Ordinary people", snimljen u koprodukciji "TS Productions" - Francus

ka, "Trilema d.o.o." - Srbija i "Prince Films" - Švajcarska, svetsku premijeru je imao na ovogodišnjem Kanskom festivalu.

Proteklog leta osvojio je gran pri festivala Sinema siti u Novom Sadu, kao i "Srce Sarajeva" za najbolji film i najbolju mušku ulogu na Sarejevskom filmskom festivalu.

Srpska publika moći će premijerno da ga vidi na predstojećem Festivalu autorskog filma (od 25. novembra u Beogradu), a zatim i na redovnom bioskopskom repertoaru.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.