Grafiti prodavnica i u Beogradu

Izvor: Blic, 07.Mar.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grafiti prodavnica i u Beogradu

U ponedeljak, 8. marta u 18 sati, u Čumićevom sokaku, lokal 44, otvara se prvi grafiti šop u Srbiji. Radnja koja je oslikana grafitima beogradskih eminentnih umetnika postaće mesto za progresivni razvoj ove umetnosti.

Beogradska grafiti scena do sada je imala svoje uspone i padove. Umetnici su imali mnogo poteškoća kako bi razvijali svoj talenat i pratili savremene tokove. Razlozi za to bili su uglavnom zatvorenost sredine i nemogućnost kupovine opreme kao što su sprejevi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << maske itd.

Sve je više mladih ljudi koji se bave ovim vidom umetnosti i sada imaju priliku da svoj rad podignu na sasvim drugačiji nivo. Po prvi put u Beogradu oni mogu da pronađu sve što im je potrebno od grafiti art materijala na jednom mestu, a to je Graffiti shop (www.grafitishop.net). Ovakva vrsta prodavnice nudi grafiti umetnicima usluge i savete na profesionalnom nivou, izgrađenom na dugogodišnjem radu i iskustvu. Veliki izbor različitih proizvoda vodećih svetskih proizvođača sprejeva i ostale opreme će pružiti mogućnost svima koji žele da svoju kreativnost dovedu do najvišeg nivoa. Takođe, Grafiti shop će biti mesto na kom će se umetnici sastajati, razmenjivati ideje, savete i sarađivati. Mesto gde se rađaju nove kreativne mogućnosti, koje će postati platforma za razvoj ove umetnosti kod nas i regionu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.