Google najtraženiji na Krstarici

Izvor: SEEcult.org, 17.Dec.2015, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google najtraženiji na Krstarici

Najtraženiji pojam na Krstarici, jedinom srpskom pretraživaču interneta, bio je globalni pretraživač Google. Veliko interesovanje građana bilo je i za medije i za praktične svakodnevne informacije, kao i za mogućnost promena u životu – bilo odlaskom na rad u inostranstvo, bilo pod uticajem sudbine.

Uz Google, među deset najtraženijih pojmova koje su korisnici interneta u Srbiji tražili u 2015. godini na Krstarici, bili su i pojedini mediji, “vremenska prognoza”, “posao >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << u inostranstvu”, “penzija” i “kursna lista”.

Od medija, najtraženiji bio je “Blic”, koji je na drugom mestu liste, a slede “Kurir” (četvrto), “Informer” (peto), te “RTS” (deseto).

Među 20 najtraženijih pojmova su i “Politika”, “Loto”, “YouTube”, “Večernje novosti”, “pričaonica”, “kuvar”, “horoskop”, “sanovnik”, “putovanja” i “igrice”.

“Jurimo vesti od ranog jutra, kao da nam od njih sve zavisi, i kao da sve to najdirektnije utiče na nas. Najčešće se otvaraju sajtovi ‘Blica’, ‘Kurira’ i ‘Informera’, kao da se vesti upoređuju. ‘Politika’ i ‘Večernje novosti’ su tu verovatno po navici i tradiciji, a posetioci Krstarice kao da sve vesti proveravaju posetom RTS-u”, naveo je domaći internet pretraživač.

Veliko interesovanje za horoskop i sanovnik ukazuje da građani sve više očekuju od sudbine, jer u upravljanje sopstvenim životom manje veruju, pa vole lepe priče i dobra predskazanja.

Podaci Krstarice pokazuju i da se sve više gleda YouTube. Za duže sadržaje niko nema vremena, a telefoni zamenjuju televiziju i bioskop.

Lista najtraženijih pojmova u 2015. godini:

1. google

2. blic

3. vremenska prognoza

4. kurir

5. informer

6. posao u inostranstvu

7. penzija

8. facebook

9. kursna lista

10. rts

11. politika

12. loto

13. youtube

14. vecernje novosti

15. pricaonica

16. kuvar

17. horoskop

18. sanovnik

19. putovanja

20. igrice

*Izvor: Krstarica

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.