Godišnjica  Kolarčeve zadužbine

Izvor: Beta, 21.Nov.2010, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godišnjica Kolarčeve zadužbine

BEOGRAD, 21. novembra 2010. (Beta) - Zadužbina Ilije M. Kolarca u Beogradu obeležila je u nedelju 132. godišnjicu rada, svečanim koncertom na kome su dodeljena i godišnja priznanja te ustanove.

Godišnje nagrade za zasluge u programskoj delatnosti dodeljene su Francuskom kulturnom centru i univerzitetskim profesorima Radivoju Mikiću i Zdravku Kučinaru, a izložba "Poziv na dodir" vajara Dušana Petrovića proglašena je najboljom u protekloj sezoni.

Direktorka Kolarčeve zadužbine Jasna Dimitrijević rekla je agenciji Beta da se u toj ustanovi godišnje održi oko 200 koncerata i redovnih naučnih, obrazovnih i nastavnih programa.

"Na oko 200 koncerata godišnje dodje i do 100.000 ljudi. To je publika bez koje Kolarac ne bi bio ono što jeste", rekla je Dimitrijević.

Na koncertu povodom godišnjice Kolarčeve zadužbine nastupili su rumunski mecosopran Laura Magdalena Skripkaru, Metropolitan kvartet iz Beča, kao i domaći pijanisti Srdjan Jaraković i Andrijana Radivojević.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Obeleženo 132 godine od osnivanja Kolarčeve zadužbine

Izvor: Blic, 21.Nov.2010

U Velikoj dvorani Zadužbine Ilije Milosavljevića Kolarca danas je obeležena 132. godišnjica od osnivanja ove ustanove...Direktorka Kolarčeve zadužbine, Jasna Dimitrijević obratila se prisutnima rečima da je današni dan posvećen sećanju na Iliju Milosavljevića Kolarca, koji je stvarajući...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.