Gilles Peterson 12. juna u Beogradu

Izvor: Kontra magazin, 25.Maj.2010, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gilles Peterson 12. juna u Beogradu

Gilles Peterson 12. juna ponovo gostuje u Beogradu u to na Kalemegdanu (iza "cvijete zuzorić", nekadašnji mini-golf teren). Kao podrška će nastupiti DJ Brka a karte se prodaju na blagajni Doma omladine i Bilet Servisa, po ceni od 700 din. U slučaju lošeg vremena concert će se održati u Studentskom kulturnom centaru. Gilles je kult! Gilles Peterson je jedinstvena pojava u clubbingu i umetnička ličnost koja vas uvek iznenađuje: mada je sjajan kao disk džokej i zabavljač starog kova (sa čuvenim najavama i odjavama pesama između blokova), on je ustvari osoba koja drugima otkriva šta je dobra muzika kroz nastupe, legendarnu BBC emisiju "Worldwide" (kod nas na Radiju B92) i svoju izdavačku kuću Brownswood. I onima koji slušaju muziku i onima koji bi samo jedno veče da se opušteno zabave, potreban je iskusan vodič kroz razna rasploženja koja dobra muzika može da pruži, a Gillesov stil podrazumeva da se ne opterećuje suviše žanrovskim ograničenjima – on će uvek naći mesto za neko iznenađenje za vas usred svog standardnog bloka house-soul-latino hitova sa dodirom jazza! Gilles predstavlja Kubu! Gilles Peterson se na tom terenu nametnuo kao arbitar stila, osoba koja je uvek korak ispred ostalih u pronalaženju novih plemenitih ritmova u popularnoj muzici sa svih podneblja, pa je od našeg poslednjeg susreta obišao Kubu, odakle se vratio sa neverovatnom selekcijom svežih kubanskih melodija. Spremajući se da ih podeli sa nama i obogati svoj miks tropskim tonovima, izjavio je: "ovo je kao stvoreno za Beograd!" Gilles je jedinstven! Respekt koji Gilles Peterson ima širom sveta vidi se i po činjenici da postoji globalno umetničko bratstvo od Vašingtona (Thievery Corporation), preko Berlina (Jazzanova), Beča (Kruder i Dorfmeister), Helsinkija (Nu Spirit Helsinki), do Tokija (UFO i Toshio Matsuura), sa istim umetničkim pogledom na muziku, a kog upravo Gilles Peterson objedinjava. Poštovaoci naravno postoje u Beogradu – Gillesov prolećni beogradski nastup već je pomalo i deo njegove lične tradicije i mitologije, i u njoj treba učestvovati!

Nastavak na Kontra magazin...






Povezane vesti

Gilles Peterson na Kalemegdanu

Izvor: B92, 25.Maj.2010

Londonski DJ Gilles Peterson nastupiće 12. juna u Beogradu, na prostoru nekadašnjih terena za mini golf nedaleko od paviljona ,,Cvijeta Zuzorić’’...,,Gilles Peterson je obišao Kubu, odakle se vratio sa neverovatnom selekcijom svežih kubanskih melodija. Spremajući se da ih podeli sa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kontra magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kontra magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.