Giant Sand u Domu omladine Beograda

Izvor: B92, 28.Nov.2015, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Giant Sand u Domu omladine Beograda

Grupa Giant Sand nastupiće sutra u sali "Amerikana" Doma omladine Beograda.

Pioniri indi-amerikane stižu prvi put u Beograd tačno na 30 godina od objavljivanja debi albuma "Valley of Rain". Potičući iz zabačenog Tusona u Arizoni, Giant Sand su oduvek govorili iz pozicije apsolutnih gubitnika, onih koji se ničemu ne mogu nadati u životu.

Njihovi vizionarski, anti-konzumerski stav, vodio ih je stazama kojima niko nikad nije išao - ili su pevali najlepše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pesme na svetu ili su svirali svojevrstan kakofonični rok, odnosno anarhični kantri praćen meksičkim marijačima. Houv Gelb (kao solista nastupio je 2006. godine u Domu omladine Beograda), osnivač i vokal benda, uspešno je tokom godina izgradio svoj imidž nepredvidljivog rokera i pesnika iz pustinje.

Gelb je svojom intimnom i nepretencioznom poezijom, radikalnim pristupom bendu, te nekonvencionalno vođenom karijerom, mnogo puta potvrdio da je rokenrol sam život.

Promovišući na evropskoj turneji nedavno objavljeni album "Heartbreak Pass", Giant Sand stižu u Beograd nakon napornog koncernog leta, koje je uključilo nastupe na najvećim festivalima kao što su Primavera, Glastonbery, End of the Road i Pickathon.

Beogradskoj publici će se predstaviti pevačica Lona Kelej, Brajan Lopez i Gabrijel Salivan, koji imaju i bogate solo karijere, kao i Patsys Rats, bend koji predvodi ćerka Houva Gelba.

Ova turneja će, zajedno sa nekoliko nastupa predviđenih za proleće i leto naredne godine, zatvoriti krug koji za bend Giant Sand traje već tri decenije. "Odlično vreme da se ovaj sastav odmori i da u narednih 30 godina počne sa nečim novim", izjavio je Gelb.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.