Izvor: SEEcult.org, 15.Sep.2018, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Frljić i Horvat o pozorištu i gorućim problemima društva

Hrvatski filozof Srećko Horvat i pozorišni reditelj Oliver Frljić, čije angažovane predstave izazivaju burne reakcije ne samo u regionu, već i u drugim delovima Evrope, bili su 15. septembra učesnici Filozofskog teatra u okviru 52. Bitefa u Narodnom pozorištu u Beogradu, gde su duže od dva sata razgovarali međusobno i odgovarali na pitanja publike o mnoštvu tema - od odnosa pozorišta i društvene realnosti preko problema fašizacije društva, nacionalizma, neoliberalnog kapitalizma, do (ne)mogućnosti civilnog otpora i potrebi za radikalizacijom protesta.

Nastavak na SEEcult.org...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Problem je u tome što su pravi i dobri ljudi iza ekrana"

Izvor: B92, 15.Sep.2018

O političkoj angažovanosti, fašizmu, Jugoslaviji, pozorištu razgovarali su filozof Srećko Horvat i pozorišni reditelj Oliver Frljić...Oni su govorili u specijalnom izdanju Filozofskog teatra na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu u programu 52. Bitefa...Frljić i Horvat su se složili da politika...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.