Filmovi na RTV-u: Batler, Largo Vinč II, Marta i Niki

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2021, 14:55

Filmovi na RTV-u: Batler, Largo Vinč II, Marta i Niki

Američka drama "Batler" biće prikazana na RTV1 u nedelju, 28. februara u 20.05 časova.

„Batler“ pripoveda priču o batleru iz Bele kuće koji je bio u službi sedmorice američkih predsednika u periodu dužem od tri decenije. Film prikazuje dramatične promene koje su zadesile američko društvo toga vremena, od pokreta za građanska prava do Vijetnama i dalje, ali i to kako su one uticale na život ovog čoveka i njegove porodice.

Forest Vitaker glumi batlera, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Robin Vilijams Dvajta Ajzenhauera, Džejms Marsden Džona F. Kenedija, Lijev Šrajber Lindona B. Džonsona, Džon Kjuzak Ričarda Niksona, Alan Rikman Ronalda Regana, a tu su i mnogi drugi.

Režija: Li Danijels

Scenario: Deni Strong

Glavne uloge: Forest Vitaker, Opra Vinfri, Maraja Keri

Godina proizvodnje: 2013.

LARGO VINČ II

Film u režiji Žeroma Sala, baziran je na istoimenom belgijskom stripu Filipa Franka i Žana Van Hamea, a glavne uloge tumače Šeron Stoun i Tomer Sisli.

Glavni junak filma, Largo, je novoimenovani generalni direktor velike korporacije, koju je nasledio od oca. Na opšte iznenađenje zaposlenih, on odlučuje da nakon očeve smrti proda kompaniju i novac uloži u stvaranje humanitarne fondacije.

Međutim, istog dana optužuju ga za zločin protiv čovečnosti, iza čega stoji tajanstvena osoba. Da bi dokazao svoju nevinost, Largo će morati da se vrati u daleku prošlost i analizira jedan događaj, a put do dokazivanja njegove nevinosti biće dug i komplikovan.

RTV1/ subota, 27. februar u 20.05

Žanr: akcija, avantura, triler

Scenario: Žilijen Rapeno (Julien Rappeneau), Žerom Sal (Jérôme Salle)

Režija: Žerom Sal (Jérôme Salle)

Glavne uloge: Tomer Sisli (Tomer Sisley), Šeron Stoun (Sharon Stone), Ulrih Tukur (Ulrich Tukur), Napakpafa Nakprasit (Napakpapha Nakprasitte), Olivije Bartelemi (Olivier Barthelemy), Loran Terzief (Laurent Terzieff), Nikolas Vod (Nicolas Vaude), Klemens Šik (Clemens Schick),Nirut Siričanija (Nirut Sirichanya), Dmitri Nazarov (Dmitry Nazarov), Fransoa Montagu (François Montagut), Anatoli Taubman (Anatole Taubman), Praptpapol Suvanbang (Praptpapol Suwanbang), Veronika Rosati (Weronika Rosati), Karlo Brand (Carlo Brandt), Elizabet Benet (Elizabeth Bennett)

Godina proizvodnje: 2011.

Zemlja proizvodnje: Francuska, Belgija, Nemačka

MARTA I NIKI

Dve prijateljice, Marta i Niki, su prvi ženski hip- hop duo, koji je pobedio na najpoznatijem svetskom takmičenju uličnog plesa, održanom u Parizu, 2010. godine. One su pune energije i ogromnog talenta, pa im nije bilo teško da nadmaše sve suparnike.

Dve prijateljice vole da provode vreme zajedno, pogotovo da plešu i putuju. Uvek su tu jedna za drugu, ali da li će se njihov odnos promeniti kada više ne budu na vrhu? Uprkos zajedničkoj strasti prema plesu, devojke imaju različito poreklo i vode drugačije živote. Marta je u Švedsku stigla iz Ugande, kao tinejdžerka, a Niki je, kao beba, usvojena iz Etiopije. Film prikazuje ne samo dve talentovane plesačice, već i dve mlade devojke koje pokušavaju da odgovore na važna životna pitanja i definišu svoje prijateljstvo.

RTV2/ utorak, 2. mart u 23.00

Žanr: dokumentarni

Režija: Tora Martens (Tora Mårtens)

Scenario: Tora Martens (Tora Mårtens)

Producenti: Tora Martens (Tora Mårtens), Patrik Aksen (Patrik Axén)

Godina proizvodnje: 2015.

Zemlja proizvodnje: Švedska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.