Film Tamo i ovde nagrađen u Fort Loderdejlu

Izvor: Blic, Tanjug, 27.Okt.2009, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film "Tamo i ovde" nagrađen u Fort Loderdejlu

Igrani film "Tamo i ovde" reditelja i scenariste Darka Lungulova dobio je nagradu "Spirit of Independence Award" (Nezavisni duh) na Međunarodnom festivalu u Fort Loderdejlu (SAD), saopštio je danas beogradski producent "Kino kamera".



"Tamo i ovde" je prikazan u prepunoj sali legendarnog bioskopa "Sinema Paradizo", a Lungulovu je nagrada je uručena neposredno posle projekcije filma, pošto neće biti prisutan na svečanoj dodeli nagrada zakazanoj za 8. novembar. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Lungulov je izjavio da je to izuzetno priznanje za sve koji su nesebično radili na ovom filmu i doprineli da uprkos skromnim sredstvima "poraste" i postigne značajan uspeh na svetskim festivalima.

Festival u Fort Loderdejlu, koji se smatra jednim od najvažnijih na jugoistoku Amerike, održava se ove jeseni 24. put, a poznat je po predstavljanju najboljih filmova iz svetske kinematografije i američke nezavisne produkcije.

Specijalni gost festivala je glumac Metju Broderik kojem će biti uručena nagrada za izuzetnu filmsku karijeru.

"Tamo i ovde" se trenutno prikazuje u bioskopima u Srbiji. U novembru nastavlja svoj festivalski život na čak sedam internacionalnih manifestacija - u Ukrajini, SAD-u, Holandiji, Francuskoj, Grčkoj, Turskoj i Rusiji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.