Film Sestre prikazan u zgradi UN

Izvor: B92, 12.Okt.2011, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film "Sestre" prikazan u zgradi UN

Srpski film "Sestre" prikazan je 12. oktobra u zgradi Ujedinjenih nacija u Beču u sklopu konferencije povodom Konvencije UN o Transnacionalnom organizovanom kriminalu, čiji je integralni deo Protokol o suzbijanju trgovine ljudima.

Ideja skupa u Beču je da potpisnice Konvencije prikažu na koji način sprovode Konvenciju i Protokol u praksi. Srbija je među prvima potpisala i ratifikovala Konvenciju još 2001. godine.

Film "Sestre" prikazan je samostalno, u sklopu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dvosatne sesije, uz angažovanu diskusiju nakon projekcije u kojoj su učestvovali nacionalni koordinator za borbu protiv trgovine ljudima Mitar Ðurašković (MUP), producentkinja i glumica Bojana Maljević i menadžer programa Jovana Mihajlović (IOM), saopštio je beogradski producent "Monte royal pictuers".

Delegacija Srbije istakla je značaj dobro planiranih i izvedenih preventivnih aktivnosti. Tom prilikom visoki zvaničnik Agencije UN za organizovani kriminal Pjer Lapak uručio je specijalnu zahvalnicu Bojani Maljević za podršku u borbi protiv trgovine ljudima i doprinos kampanji "Plavo Srce".

"Čast mi je da su 'Sestre' prvi srpski film prikazan u Ujedinjenim nacijama, a naša kampanja Plavo Srce prepoznata kao primer dobre prakse", rekla je Maljevićeva.

Srpska delegacija je 11. oktobra, na poziv Australije, učestvovala u sesiji na kojoj je razmatrana efikasnost preventivnih kampanja. Srbija je prva evropska zemlja koja je implementirala ovu kampanju, dodaje se u saopštenju.

Tema filma "Sestre" je trgovina ljudima, a snimanje su podržali Evropska unija, Međunarodna organizacija za migracije (IOM) i Vlada Srbije. Film je premijerno prikazan 10. aprila ove godine u Domu omladine Beograda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.