Film Oaza u bioskopima širom Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2021, 13:26

Film "Oaza" u bioskopima širom Srbije

Film "Oaza" i višestruko nagrađivano ostvarenje reditelja Ivana Ikića ponovo je u redovnom repertoaru bioskopa širom Srbije, saopštio je distributer filma.

"Oaza", priča koja prati nesvakidašnju ljubav između dve devojke i mladića s posebnim potrebama, svoju internacionalnu premijeru imala je na Venecijanskom filmskom festivalu, gde je u okviru programa "Dani autora" i nagrađena priznanjem za najbolji evropski film.

Na 49. Festu, ostvarenje je nagrađeno priznanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za najbolji film festivala, a dobitnik je i nagrade "Nebojša Đukelić" za najbolji regionalni film.

Autentičnu glumačku postavku čine štićenici iz doma za decu i mlade "Sremčica" i "Srce u jabuci" Marijana Novakov, Tijana Marković i Valentino Zenuni, a ostale uloge tumače Goran Bogdan i Maruša Majer.

Prestižni strani filmski časopisi "Varajeti" i "Skrin" nazvali su "Oazu" hrabrim filmom punim poštovanja, a domaća kritika opisala ju je kao film razorne snage i jedan od najboljih u protekloj deceniji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.