Film Imamo papu od 26. aprila

Izvor: B92, 23.Apr.2012, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film "Imamo papu" od 26. aprila

Film "Imamo papu", novo ostvarenje italijanskog reditelja Nanija Moretija, biće od 26. aprila na redovnom repertoaru domaćih bioskopa, najavila je distributerska kuća "Tak".

Prema sinopsisu, nakon smrti pape, Kolegijum kardinala se sastaje kako bi izabrao njegovog naslednika. Izabran je kardinal koji ostavlja utisak osobe nesposobne da podnese teret tolike odgovornosti. Vernici čekaju da se novi papa pojavi na balkonu na Trgu Svetog Petra, dok Vatikan pokušava da pronađe izlaz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz krize.

Reditelj Nani Moreti će ove godine predsedavati žirijem 65. Filmskog festivala u Kanu, a ova njegova drama sa elementima komedije bila je nominovana za Zlatnu palmu na prošlogodišnjem Kanskom filmskom festivalu i premijerno je prikazana pred domaćom publikom na ovogodišnjem Festu.

Glavne uloge igraju Mišel Pikoli, Renato Skarpa i reditelj Moreti, koji tumači lik psihijatra novoizabranog pape.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.