Film Darka Lungulova na Koprodukcionim danima u Kanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2020, 10:29

Film Darka Lungulova na Koprodukcionim danima u Kanu

Projekat u razvoju “1970”, priča o odrastanju tokom sedamdesetih, scenariste i reditelja Darka Lungulova, biće predstavljen na kanskom festivalu u okviru programa Koprodukcioni dani Marće du Film marketa koji se održava od 22. do 26. juna.

Program je u okviru festivala organizovan od strane EAVE - organizacije koja okuplja evropske filmske producente i ACE mreže producenata orijentisanih na internacionalne koprodukcije sa ciljem da se projekti u razvoju koji obećavaju predstave >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koproducentima, predstavnicima festivala i agentima.

Ove godine program se održava u onlajn verziji.

"1970" Darka Lungulova je već sa uspehom predstavljen u januaru ove godine na koprodukcionom marketu When East Meets West festivala u Trstu.

Izabran je i za predstavljanje na Sofia Meetings, koprodukcionom marketu festivala u Sofiji, koji se ove godine održava u julu u onlajn verzji.

"1970" je do sada podržan na konkursu za razvoj scenarija FCS, a producentska kuća Papa Films iz Beograda je producent projekta.

Lungulov je za dokumentarni film “Bekstvo” (Escape) iz 2004. godine dobio nagradu publike na Hamptons međunarodnom filmskom festivalu, dok je za debitanski igrani film “Tamo i ovde” nagrađen na Trajbeka filmskom festivalu 2009. godine u Njujorku.

Snimio je i film “Spomenik Majklu Džeksonu” i sarađivao sa glumicom Mirjanom Karanović, kao koscenarista i konsultant režije, na njenom rediteljskom debiju, filmu “Dobra žena”.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.