Filharmonijski safari za najmlađe

Izvor: B92, 10.Okt.2018, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filharmonijski safari za najmlađe

Beogradska filharmonija nastavlja sa druženjem sa najmlađima, ovaj put sa decom predškolskog uzrasta, za koje organizuje koncerte od 10 - 19. oktobra, radnim danima, u 10 i 12 časova u Sali Beogradske filharmonije.

Orkestar izvodi "Karneval životinja", Kamija Sen-Sansa, a u ulozi naratora su filharmoničarke Tamara i Slavica koje mališane vode kroz životinjski svet uz pesme čiji su autori dečji pesnici, a i sama deca.

U Filharmoniji se otkrivaju lepota i šarolikost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << životinjskog carstva kroz muziku, uz dva klavira koji se pridružuju orkestru oživlјavajući duhovitu muzičku svitu Sen-Sansa, "Karneval životinja". Od petlova do kornjača, dinosaurusa i kengura, klinci će uživati u ovom popularnom i omilјenom životinjskom safariju.

Pored toga što neguje generacije nove publike, Beogradska filharmonija daje šansu i mladim izvođačima. Odmah nakon što se uspešno predstavio na Dirigentskom forumu – masterklasu za mlade dirigente nedavno održanom u Beogradskoj filharmoniji, mladi Feliks Mildenberger je dobio priliku da diriguje orkestrom. Takođe, Vuk Božilović i Dušan Grozdanović, mladi postdiplomci i već odlični pijanisti, nastupaju zajedno sa orkestrom na svih 16 koncerata.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Muzički safari za klince: Počeli dečji koncerti u Beogradskoj filharmoniji

Izvor: Blic, 11.Okt.2018, 10:41

Beogradska filharmonija organizuje muzički safari za decu predškolskog uzrasta koji su na programu radnim danima do 19. oktobra u 10 i 12h u Sali filharmonije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.