Festival uličnih svirača u Novom Sadu

Izvor: Glas javnosti, 07.Sep.2011, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival uličnih svirača u Novom Sadu

BEOGRAD - Tradicionalna međunarodna kulturno-zabavna manifestacija Festival uličnih svirača biće održana 11. put u Novom Sadu, od 8. do 10 septembra, saopšteno je danas na konferenciji za novinare u Beogradu.

Direktor festivala Borislav Beljanski rekao je da je cilj manifestacije ''da oplemeni ulice muzikom i plesom, da se razmene kulturne vrednosti sa publikom i da posetioci budu aktivni kako bi se stvorila pozitivna energija''.

Na festivalu, na šest pozornica u centru >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Novog Sada u Zmaj Jovinoj i Dunavskoj ulici, na Trgu Slobode i u Katoličkoj porti, nastupiće više od 100 izvođača iz celog sveta - muzičari, glumci, plesači, akrobate, pantomimičari, žongleri...

Urednik programa Aleksandar Carič je najavio da će Festival 8. septembra u 20 sati otvoriti spektakl ''Helios II - saga o 1.000 sunca'' u izvođenju francuske grupe ''Malabar''.

Pored učesnika glavnog programa, on je najavio i program francuskog umetnika Big Bena, koji vešto barata petardama, zatim izraelsku učesnicu Fajerfingers koja se igra vatrom i špansku trupu ''Gišot de očo''. Učestvovaće i umetnici iz Slovenije, Hrvatske i Crne Gore, kao i domaći izvođači, kao mnogobrojni muzički sastavi, plesne trupe i pozorišta iz Srbije.

Festival organizuje Umetnička asocijacija ''Inboks'' iz Novog Sada, pokrovitelj je Grad Novi Sad, uz podršku Sekretarijata za kulturu i javno informisanje, Turističke organizacije Novog Sada, Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Republike Srbije i Francuskog instituta.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.