Festival podvodnog filma u Pančevu

Izvor: B92, 17.Mar.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival podvodnog filma u Pančevu

Tradicionalni Međunarodni festival podvodnog filma i izložba podvodne fotografije, koji će se u Pančevu održati od 22. do 24. marta povodom Međunarodnog dana voda, biće u znaku najboljih ostvarenja autora iz više zemalja, najavili su organizatori.

Na festivalu će biti predstavljeni radovi autora iz Rusije, SAD, Poljske, Francuske, Nemačke, Mađarske, Kanade i Srbije, rekao je novinarima predsednik Organizacionog odbora Đorđe Nedeljković.

Festival, koji se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << održava pod sloganom "Neka nam vode budu čiste", otvoriće u Dvorani kulturnog centra Pančeva film srpskog autora Ivana Kranjca "Čovek od vode", a potom će biti prikazana još tri ostvarenja.

Drugog dana festivala, 23. marta, predviđene su projekcije još tri filma iz čudesnog podvodnog sveta, a toliki broj i u ponedeljak, 24. marta.

Na tradicionalnoj izložbi podvodne fotografije, koja će biti otvorena takođe u subotu u pančevačkoj Galeriji savremene umetnosti, biće predstavljeno 70 egzotičnih fotografija deset autora iz Pančeva, Beograda, Zagreba, Ljubljane, Kotora i Egipta.

Oni će posetiocima dočarati tajne Atlantskog okeana, Jadranskog i Crvenog mora.

U sklopu međunarodnog festivala podvodnog filma organizatori su predvideli projekcije u Klubu Vojske Srbije za učenike i vojnike, kao i izložbu učeničkih likovnih radova na temu "Podvodni svet dečjim okom".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.