Izvor: Danas, 21.Nov.2015, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival pobednika festivala

Opština Rakovica biće od 23. do 29. novembra domaćin pozorišnih svečanosti koje će obuhvatiti teatarsko stvaralaštvo nagrađivano na festivalima tokom godine. Akcenat, ističu organizatori, prevashodno je na raznovrsnosti kako bi se prikazala bogata produkcija koja prkosi krizi, a festival je takmičarskog karaktera.

- Koncept festivala je da se u Rakovici prikaže sve ono što je najbolje, na jednom mestu - kazala je direktorka KC Rakovica Nataša Nikolić.

Selektor >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << festivala je Milovan Zdravković, a o nagradi odlučuje žiri u sastavu: Radmila Đuričin (predsednik žirija), Željko Hubač i Ana Sofrenović.

Pozorišne svečanosti započinju 23. novembra sa festivalskim navečerjem a zvanično otvaranje festivala je predviđeno 24. novembra u 18:30 sa predstavljanjem izložbe radova Gorice Popović i petominutnim filmom "Nismo vas zaboravili" (in memoriam: Marija Crnobori, Jovan Ćirilov, Ljubica Ković, Dušan Poček, Nikola Simić, Bora Todorović, Đurđija Cvetić, Vlastimir Đuza Stoiljković, Olga Savić).

Predstava koja otvara festivala je "Bogojavljenska noć", u režiji Egona Savina, u izvođenju Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada. Festival zatvara "Dr Nušić" u režiji Kokana Mladenovića, koprodukcija Kruševačkog i Narodnog pozorišta iz Sombora. Na programu su još tri predstave: "Narodna drama" (Pozorište "Bora Stanković" iz Vranja) u režiji Snežane Trišić, "Ožalošćena porodica" (Narodno pozorište Sterija iz Vršca), u režiji Vladislava Lazića i "Postmoderni kabare dobrog vojnika Švejka" iz Šapca.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.