Festival najkraćeg filma

Izvor: Glas javnosti, 07.Maj.2010, 07:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival najkraćeg filma

BEOGRAD - Treći festival najkraćeg filma održava se danas u Muzeju jugoslovenske kinoteke, što Srbiju uključuje u svetsku manifestaciju koja se u isto vreme odvija u 17 država i u više od 80 gradova, najavio je Francuski kulturni centar.

Publika će u toku od dva sata imati priliku da vidi 51 film iz čitavog sveta koji traju do tri minuta. Projekcija će biti podeljena na tri dela, u svakom po 17 filmova.

Svi filmovi, u originalnoj verziji sa prevodom, predstavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << pravi kondenzat filmske umetnosti, koji imaju pre svega društvenu poruku, ali su najčešće puni humora i iznenađenja. Radi se o filmova svih žanrova: fikcija, dokumentarni, animirani, u realizaciji amatera ili profesionalaca, poznatih ili nepoznatih, sa svih kontinenata. Posebna tema ove godine biće žensko pitanje.

Festival je takmičarski, dodeljuju se tri nagrade, među kojima i nagrada publike. Posle novosadske i beogradske publike, kratke filmove će 14. maja imati priliku da vide i Nišlije.

Svake godine se povećava broj gradova u kojima se festival održava, a ovoga puta će biti organizovan i u Velikoj Britaniji, Maroku, Holandiji i Singapuru. Prošle godine je festival kratkog filma u svetu videlo više od 38.000 gledalaca.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.