Festival evropskog filma u Novom Sadu

Izvor: B92, 02.Jul.2019, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival evropskog filma u Novom Sadu

Festival evropskog filma ove godine je osmi put na turneji po gradovima širom Srbije, a peta stanica biće Novi Sad, gde će festival gostovati od 8. do 13. jula na Brod teatru.

U tom periodu biće prikazano šest filmova evropske produkcije, a na otvaranju špansko ostvarenje "Ćutanje drugih".

Festival evropskog filma deo je kampanje #EUzaTEBE i u Novom Sadu organizuju ga Delegacija Evropske unije u Srbiji i EU info mreža u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, u saradnji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa Studentskim kulturnim centrom u Novom Sadu.

Manifestacija donosi najnovija evropska filmska ostvarenja u bašte, bioskope na otvorenom, biblioteke i kulturne centre širom Srbije.

Do kraja avgusta, putujući Festival evropskog filma gostovaće u devet gradova sa šest filmova, a nakon toga će biti uključen još veći broj filmova najbolje evropske produkcije, koje će publika biti u prilici da vidi tokom jeseni.

Festival je ove godine svečano otvoren u Vranju, u Javnoj biblioteci EUteka mreže "Bora Stanković " 3. juna, kada je zvanično krenula turneja. Nakon Vranja, gostovao je u Leskovcu, Šapcu, Nišu.

Nakon Novog Sada turneja se nastavlja u Kragujevcu (Kulturni centar, 15-20 jul), Ćićevcu (Biblioteka, 23-28 jul), Smederevu (Dunavski park, 1-10 avgust) i Zemunu (Veliki trg, 18-23 avgust).

#EUzaTEBE - naziv je krovne kampanje Delegacije Evropske unije u Srbiji i EU info mreže u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, kojom se promovišu rezultati razvojne pomoći EU Srbiji u okviru procesa evropskih integracija.

Tokom kampanje, u fokusu će biti ono što je do sada postignuto na projektima u raznim oblastima, od kulture, energetike, poljoprivrede do zaštite životne sredine, obrazovanja, podrške civilnom društvu, saobraćaju i mnogih drugih.

Od 2001. godine, Evropska unija je uložila više od tri milijarde evra kroz bespovratnu pomoć, što je čini najvećim donatorom u Srbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.