Festival autorske muzike u Šidu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2022, 06:24

Festival autorske muzike u Šidu

Festivala Autorske Muzike u Šidu, biće održan 20. avgusta uz podršku i pomoć od Mesne zajednice Šid, Lokalne samouprave i predsednika opštine Šid,  u dvorištu MZ Šid, Karađorđeva 85, sa početkom u 20 časova.

Program Festivala je koncipiran kao takmičarsko-revijalni sa učešćem mladih neafirmisanih muzičara-kantautora koji su spremni da prezentuju svoj dosadašnji rad u stvaranju muzike (pop, rok, dens, trep, di-džejing i sl.). U pripremi Festivala akcenat je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dat sugrađanima ali oni još nisu bili spremni da prezentuju svoj rad, osim Nemanje Ristića, poznatijeg pod umetničkim imenom H, koji će biti jedan od nosilaca programa na predstojećem Festivalu. Pored Nemanje, na festivalu će publici predstaviti svoj autorski rad ROUZI i Ivan Jegdić iz Beograda, Todora VI Čulo iz Sremske Mitrovice, Vivien Kurtović iz Sombora, Lena Hrvojević iz Novog Sada, Steks Of iz Vrnjačke Banje, Kreja i Grca iz Sremske Mitrovice. Njihov rad će pomno pratiti žiri koji će na kraju Festivala da donese svoj sud i uz pomoć glasova publike (koja će moći preko društvenih mreža da daju svoj glas nekom od učesnika).

"Naglašavamo da ćemo kroz ovaj Festival, sada i u budućnosti, jedan ili više segmenata posvetiti našim preminulim sugrađanima koji su stvarali autorsku muziku i koji su ostavili zanačajan trag na muzičkoj sceni naše opštine, a neki i mnogo šire. To su: Stevan Vićanović-Sinđa, braća Bata i Draško Martinović sa grupom „Ledeno srce“ i Bojanom Milanovićem kao pevačem, Dejan Sladek-Sole pevač i tekstopisac benda Oto Grunf, Milan Milinković-Mića Basara solo gitarista, pevač i frontmen velikog broja Šidskih bendova", navode organizatori.

Uz pomoć naših prijatelja muzičara i velikodušnih sponzora uspeli smo da obezbedimo: biografske podatke, fotografije, filmske i video zapise iz privatnih i javnih arhiva o preminulim kolegama muzičarima iz šidske opštine za potrebe kreiranja promotivnog video klipa. Pribavili smo audio zapise iz privatnih i javnih arhiva. Pored toga uspeli smo obezbediti i sredstva za: promo materijal i reklamu, nadoknade putnih troškova učesnicima, poklone kao nagrade za učesnike, usluge keteringa i troškove bine, rasvete, ozvučenja, instrumenata, dodaju organizatori i pozivaju sve zainteresovane da posete festival.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Prvi Festival autorske muzike ove subote u Šidu

Izvor: BalkanRock.com, 17.Avg.2022

Udruženje „Centar za obnovu kulture – Šid“ uz podršku Mesne zajednice Šid i Opštinske uprave Šid i prijatelja pop i rok muzike, organizuje Festival Autorske Muzike u Šidu, kao jednog događaja koji će upotpuniti kulturna dešavanja u ovoj sremskoj varoši. Festival će se održati u subotu,...

Nastavak na BalkanRock.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.