Festival ČitamČitaš na Kosančićevom vencu

Izvor: B92, 13.Jun.2015, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival "ČitamČitaš" na Kosančićevom vencu

Dvodnevni festival knjige ČitamČitaš danas će na mestu stare Narodne biblioteke Srbije na Kosančićevom vencu u Beogradu otvoriti pisac Ivan Tokin.

Festival, navode organizatorke, za cilj ima popularizaciju knjige i čitanja. Ulaz na festival je besplatan, glavna aktivnost festivala je trampa polovnih pročitanih knjiga, a pored toga posetioci će imati priliku da uživaju u bogatom muzičkom programu i različitim radionicama i aktivnostima koje u fokusu imaju knjigu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Kako bi doprineli popularizaciji čitanja i knjige kao medija, u okviru radionice "Čitaš mi, čitam ti", poznate javne ličnosti čitaće odlomke iz svojih omiljenih knjiga.

U subotu i u nedelju u 17 sati svoje književne afinitete sa publikom će podeliti: Zijah Sokolović, Ivana Rašić - Sajsi, Dušanka Stojanović Glid, Stefan Bundalo, Branislav Trifunović, Olja Bećković, Ivan Jevtović, Tihomir Stanić.

U okviru muzičkog programa, kantautorka Ana Ćurčin, sviraće večeras za ĆitamČitaš publiku na Kosančićevom vencu.

Pored nje, u okviru muzičkog programa na festivalu će nastupati Tamara Ristić sa svojim autorskim projektom "Kež", Filip Zarić i samoorganizovani hor Horkestar koji će izvoditi poeziju Duška Radovića, Vaska Pope, Ivana Glišića.

Takođe, na festivalu mladi pesnici članovi Sekcije scenskih umetnosti Filološkog fakulteta BU izvodiće autorsku poeziju, u pratnji muzičara iz grupe Belgrade guitar district.

Organizatorke festivala su studentkinje master i osnovnih studija istorije umetnosti Mirjana Jemović, Tijana Zebić, Kristina Grebenar i Tanja DJodjević.

Festival, koji se održava u okviru udruženja Evropa Nostra Srbija i ima za cilj čuvanje, rehabilitaciju i popularizaciju knjige i kulture čitanja, realizuje se uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Sekretarijata za kulturu Grada Beograda i Narodne biblioteke Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.