Festival Biserna grana od 3. do 6. oktobra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2019, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival "Biserna grana" od 3. do 6. oktobra

Kulturni centar "Mladost" iz Futoga, čiji je osnivač Grad Novi Sad, dvanaestu godinu zaredom organizuje Međunarodni Festival narodnih nošnji, nakita i oglavlјa "Biserna grana".

Festival je po svom konceptu, za sada jedinstven u našoj zemlјi, jer akcenat Festivala je na narodnoj nošnji, na samom kostimu, oglavlјima i nakitu.

Ovogodišnji festival počinje 3. oktobra a završava 6. oktobra 2019. godine. Pokrovitelј Festivala je Grad Novi Sad.

Festival >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Biserna grana" je nosilac EFFE etikete za 2019/2020. godinu.

"Biserna grana" je festival koji u fokus stavlјa materijalno folklorno blago - narodne nošnje nakit i oglavlјa, sa cilјem da ukaže na značaj očuvanja folklornog nasleđa.

Festival okuplјa srpska kulturno-umetnička društva, društva nacionalnih zajednica Vojvodine, Srbije i goste iz regiona koji u vidu revije predstavlјaju nošnju kraja iz kog dolaze.

Program ovogodišnjeg Festivala "Biserna grana":

25. Septembar - 10. oktobar 2019.

Trg slobode

Izložbe: "Biserna grana" i "Da se slikujemo"

Petak, 4.oktobar 2019.

20:00 - Kulturna stanica Eđšeg

Koncert pevačke grupe Zvizde (Zagreb, republika Hrvatska) i KUD Đoka Pavlović, Beograd

Subota, 5. oktobar 2019.

16:00 Centar Novog Sada

Prijem za učesnike u Svečanoj sali Gradske kuće; Defile centralnim gradskim ulicama

19:30 - Srpsko narodno pozorište

Revija nošnji

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.