Etta James na aparatima za disanje

Izvor: B92, 24.Dec.2011, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Etta James na aparatima za disanje

Slavna pevačica Etta James, koja boluje od leukemije, priključena je 23. decembra na aparate za disanje nakon što je početkom sedmice primljena na odeljenje intenzivne nege jedne bolnice u Kaliforniji.

Njen menadžer Lupe De-Leon, koji sa pevačicom sarađuje više od tri decenije, rekao je američkim medijima da je zdravstveno stanje pevačice lošije nego ikada.

„Odveli smo je u bolnicu. Imala je problema sa disanjem pa su je intubirali. Sada je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na aparatima i odmara se. Sve je veoma tužno, ona mi je kao sestra", kazao je De-Leon agenciji „Reuters".

Sedamdesettrogodišnja pevačica već duže vreme ima zdravstvenih problema. Osim leukemije, pevačica boluje i od demencije a nedavno su joj otkazali i bubrezi. Poslednjih meseci pevačica je pod stalnim nadzorom lekara, poslednjih nedelja njena komunikacija svela se na klimanje glavom i izgovaranje svega nekoliko prostih reči.

Etta James rođena je 1938. godine. Odrastala je u Los Anđelesu, gde je kao devojčica počela da peva u crkvenom horu, a kasnije se pridružila tinejdžerskom bendu. Tokom šezdesetih godina imala je problema sa upotrebom heroina, da bi se iz istih izvukla tokom sedamdesetih, izgradivši uspešnu karijeru soul pevačice.

Objavila je oko trideset albuma, a među njenim najpoznatijim pesmama su hitovi „Dance With Me, Henry", „I’d Rather Go Blind", „Tell Mama" i „At Last". Osvojila je brojna priznanja među kojima je šest Gremija i čak sedamnaest „Blues Music" nagrada. Časopis „Rolling Stone" uvrstio ju je na dvadeset drugo mesto liste „Sto najboljih pevača svih vremena".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.