Enver Petrovci emigrira u Albaniju

Izvor: Blic, Tanjug, 31.Jan.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Enver Petrovci emigrira u Albaniju

Glumac Enver Petrovci, poznati jugoslovenski glumac, izjavio je da će se preseliti u Albaniju pošto ne vidi nikakvu budućnost za sebe na Kosovu.

Petrovci je veći deo života proveo u Beogradu, glumeći u brojnim pozorišnim predstavama i filmovima. Pred kraj karijere vratio se u Prištinu gde je osnovao pozorište "Dodona" i bio predavač na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Prištini. Posle 1999. osnovao je akademiju "Teatrin e Babes" (Babovo pozorište), ali je sada uglavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nezaposlen, piše regionalna istraživačka mreža "Balkan insajt".

"Situacija u našem kulturnom okruženju je glavni razlog koji me je podstakao na ovaj korak. Ne vidim perspektivu na Kosovu i nadam se da ću iskoristiti svoje ambicije u Albaniji", rekao je Petrovci novinarima.

Petrovci je rekao da mu je ponuđeno da radi na jednoj predstavi u Nacionalnom pozorištu u Tirani, kao i da je od Akademije umetnosti u Tirani dobio poziv da kod njih radi kao profesor.

Neimenovani zvaničnik kosovskog ministarstva kulture izjavio je za "Balkan insajt" da je odluka Petrovcija da napusti Kosovo njegov lični izbor.

"Ministarstvo ne može nikome da zabrani da napusti zemlju. Ne znam zašto se ovo pitanje toliko naduvava, pošto će Petrovci i dalje biti unutar albanske zajednice", rekao je zvaničnik privremenih kosovskih institucija koji je insistirao na anonimnosti.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Enver Petrovci emigrira u Albaniju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2009

PRIŠTINA - Glumac Enver Petrovci, poznati jugoslovenski glumac, izjavio je da će se preseliti u Albaniju pošto ne vidi nikakvu budućnost za sebe na Kosovu...Petrovci je veći deo života proveo u Beogradu, glumeći u brojnim pozorišnim predstavama i filmovima. Pred kraj karijere vratio se u Prištinu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.