Džeksonova porodica traži odgovore

Izvor: B92, 28.Jun.2009, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džeksonova porodica traži odgovore

Porodica "kralja popa" Majkla Džeksona zatražila je da bude obavljena još jedna obdukcija.

Preliminarni rezultati prve autopsije, obavljene u petak, pokazali su da Džeksonova smrt nije bila nasilna.

Institut za sudsku medicinu Los Anđelesa precizirao je, međutim, da konačni zaključci mogu biti objavljeni tek kada pristignu rezultati toksikoloških analiza - "za četiri do šest nedelja".

Prema podacima sajta TMZ.com, koji je prvi izvestio o smrti slavnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pevača, druga - nezavisna - autopsija navodno je već počela u Los Anđelesu, na lokaciji koja se drži u tajnosti.

Za sada još nema podataka o vremenu i mestu sahrane "kralja popa".

U međuvremenu porodica Majkla Džeksona traži odgovore na pitanja o ulozi pevačevog lekara Konrada Marija pred njegovu smrt.

"Kada je taj lekar došao? Šta je radio? Da li je Džeksonu dao neke inekcije, a ako jeste - koje?", upitao je velečasni Džesi Džekson , borac za građanska prava, koji je subotu proveo sa porodicom pevača.

Osobe bliske pop muzičaru izjavile su, nakon njegove smrti, da su bile zabrinute zbog njegove učestale upotrebe lekova protiv bolova. Veštaci su posle obavljene prve obdukcije saopštili da je Džekson uzimao prepisane lekove.

Policija Los Anđelesa je navela da je lekar prihvatio da i drugi put odgovara na pitanja policije u prisustvu advokata, i istakla da protiv Konrada Marija nije pokrenuta krivična istraga.

Majkl Džekson trebalo je da u julu počne seriju od 50 povratničkih koncerata u Londonu. Oko 900.000 ulaznica je planulo čim su puštene u prodaju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.