Dve hiljade Kulturnih dimenzija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Feb.2020, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve hiljade "Kulturnih dimenzija"

Dobar prijem slušaocima Kulturne dimenzije, izgovorila je Anđelka Mali, novinar RTV Stara pazova 28. februara u 17 časova po 2000. put.

Jubilarno izdanje najstarije emisije posvećene kulturi na radiju u Srbiji mogli su slušaoci da prate uživo iz pozorišne sale, uz učešće direktora RTV Stara Pazova Miloša Lazića, predstavnika kulturnih institucija, Udruženja novinara Srbije, lokalne samouprave i pokrajine.

Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << informisanje i odnose sa verskim zajednicama ocenila je da je informisanje o kulturi na izuzetno zadovoljavajućem nivou.

Emisija je ima i podršku opštine Stara Pazova o čemu je govorio Goran Jović, predsednik SO.

Emisija je svojevrsni radijski fenomen jer se neprekidno emituje od 1977. godine a tokom tokom proteklih godina u Kulturnoj dimenziji je emitovano blizu 200 hiljada informacija. Gosti su, pored armije kulturnih radnika i vrednih amatera, bili i najpoznatiji pisci, glumci, slikari, muzičari ove zemlje, kao i nekadašnje Jugoslavije.

Autorka i voditeljka emisije kaže da govori i piše kritički, osvrćući se na aktuelne probleme s kojima se suočavaju kulturni poslenici, ali radije izveštava o lepim događajima.

Takođe rado promoviše uspešne i talentovane ljude iz svoje sredine, te je i ovom prilikom ugostila profesionalne muzičare, koji su izvodili dela klasične muzike, kao i čuvare narodne baštine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.