Izvor: SEEcult.org, 04.Mar.2020, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duško Lopandić u Čačku o istoriji srpske diplomatije

Beograd, 4. marta 2020. – Predavanje dr Duška Lopandića o istoriji srpske diplomatije održaće se u četvrtak, 5. marta s početkom u 19:30 časova u Maloj sali Doma kulture u Čačku.Predavanje Duška Lopandića proisteklo je iz njegove knjige Vreme sjaja, vreme tame. Diplomate u vrtlogu istorije od XIII veka do 1941. godine koja je objavljena u izdanju Arhipelaga. Knjiga predstavlja diplomatsku istoriju Srbije od XIII veka do početka Drugog svetskog rata, opisujući velika diplomatska umeća, velike uspone i poraze, istorijske drame i izazove, od kralja Milutina, preko dubrovačkih poklisara i Save Vladislavića, Dositeja Obradovića i Petra I Cetinjskog, prote Mateje Nenadovića i Ilije Garašanina, Jovana Ristića i Stojana Novakovića, do Branislava Nušića i Milana Rakića, Nikole Pašića i Milovana Milovanovića, Jovana Dučića i Jovana Jovanovića Pižona, Miloša Crnjanskog i Stanislava Vinavera, kralja Aleksandra i kneza Pavla, Milana Stojadinovića i Iva Andrića. Duško Lopandić je profesionalni diplomata, stručnjak za evropsko pravo i regionalne odnose, kao i pisac knjiga iz srpske istorije.

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Drugi svetski rat tema predavanja u Opštinskoj biblioteci u Kovačici

Izvor: Pančevac-online.com, 04.Mar.2020

Muzej Slovačkog narodnog ustanka (SNP) i Obrazovni centar iz Banske Bistrice u saradnji sa Gimnazijom ,,Mihajlo Pupin,, iz Kovačice i Opštinskom bibliotekom u četvrtak 5. marta od 17:30 časova u prostorijama biblioteke u Kovačici organizuju stručno predavanje o slovačkim i jugoslovensko-slovačkim...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.