Dupli CD 10. Gitar art festivala

Izvor: S media, 05.Feb.2010, 02:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dupli CD 10. "Gitar art" festivala

U okviru uvertirnog programa 11. "Gitar art" festivala, koji će se održati od 9. do 14. februara, sinoć je, u Skupštine grada, predstavljen dupli kompakt disk, autorizovana kompilacija najboljih snimaka sa prošlogodišnjeg jubilarnog 10. festivala.

U dobroj tradiciji "Gitar arta" da pre početka festivala predstavi CD sa odabranim snimcima učesnika prethodnog, ove godine objavljen je dupli CD jer, kako je rekao direktor festivala Boško Radojković, jubilarni festival je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << imao brojne izuzetne goste.

Deseti festival nastavlja da živi i po svom završetku zahvaljujući duplom CD-u, na kome su snimci koncertnih nastupa popularnog španskog flamenko virtuoza Vicenta Amiga koji se smatra autentičnim naslednikom slavnog Paka de Lusije, koji će nastupiti na ovogodišnjem festivalu.

Na duplom CD našli su se zajedno majstori gitarskog zvuka Sting, lider grupe "Polis", koji je nastupio sa virtuoznim lautistom Edinom Karamazovim, prijatelj našeg festivala od samog početka grčki gitarista Kosta Kociolis, Roland Dijes i Badi Asad.

Zatim etno trio sa Balkana koji čine Vlatko Stefanovski, Miroslav Tadić i Teodosije Spasov, klasični gitaristi Kazuhito Jamašita, Dušan Bodanović, Srdjan Tošić, Zoran Anić, Vojin Kocić, Vera Ogrizović, Darko Karajić i drugi gosti jubilarnog Gitar Arta.

Dupli CD desetog festivala koji se održao pod motom "Respekt" objavio je sourganizator festivala Kulturni centar Beograda. Kompakt disk kao i prethodnih godina štampan je u ograničenom tiražu i promotivnog je karaktera.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jubilarni Gitar art fest na CD-u

Izvor: Danas, 05.Feb.2010

Uoči 11. međunarodnog festivala gitare (9. - 14.) promovisan je dvostruki kompakt disk (CD) sa prethodnog, jubilarnog Gitar arta. Podsetimo, glavne zvezda prošlogodišnjeg festivala bio je Sting, koji je nastupio zajedno sa bosanskim gitaristom Edinom Karamazovim.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.