Drezdenska filharmonija u Centru Sava

Izvor: Glas javnosti, 02.Apr.2011, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drezdenska filharmonija u Centru "Sava"

BEOGRAD - Drezdenska filharmonija, proslavljeni orkestar bogate tradicije koji je prošle godine proslavio 140 godina postojanja, gostovaće u Beogradu u utorak, 12. aprila u Centru "Sava", najavio je Jugokoncert.

Na koncertu u Beogradu, u okviru mini evropske turneje, orkestrom će dirigovati Džon Akselrord, koji se afirmisao kao jedan od vodećih dirigenata današnjice i rado je viđen gost prestižnih orkestara širom sveta. Solisti na koncertu biće violinistkinja Vivijan Hagner i >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << violončelista Danđulo Išizaka.

Drezdenska filharmonija i solisti predstaviće se publici u Beogradu klasičnim romantičarskim programom, izvešće Uvertiru "Hamlet" Franca Lista, "Koncert za violinu i violončelo a mol, op. 102" Johanesa Bramsa i "Simfonija br. 1" (Prolećna) Roberta Šumana.

Za violinistkinju Hagner, muzički kritičari lista Tajms navode da je umetnica koja ima "veličanstvenu suverenost", a Vašington post govori o njenoj "istinskoj emocionalnosti" i "velikom tehničkom majstorstvu i interpretativnom umeću".

Harizmatični violončelista Išizaka dobitnik je prvih nagrada na velikim svetskim takmičenjima Gaspar Kasado, Lutoslavski, ARD u Minhenu, Gran pri Emanuel Fojerman kao i nagrade Eho Klasik - Nemačke diskografske akademije. Muzička kritika smatra da je njegov tehnički potencijal fenomenalan a jedinstvene interepretacije odlikuju se snažnom imaginacijom.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.