Dragana i Pavle del Monako u kairskoj Operi

Izvor: Glas javnosti, 05.Feb.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragana i Pavle del Monako u kairskoj Operi

BEOGRAD - Prvakinja Opere beogradskog Narodnog pozorišta Dragana del Monako vratila se sa gostovanja iz Egipta, gde je 13. i 18. januara na scenu kairske Opere pevala ulogu Amneris u kultnoj operi Đuzepea Verdija "Aida".

Ovo je treći put u poslednjih godinu dana da naš mecosopran nastupa u Kairu.  Neposredno posle dve izvedene predstave na maloj sceni u Kairu  održala je celovečernji operski resital, u kome joj se  pridružio i sin Pavle. Njemu je to  bio prvi nastup pred publikom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
Operska pevačica zadovoljna je gostovanjem, a dogovorile je i novu ulogu na istoj sceni.

Del Monako priznaje da joj prija što u Egiptu slovi za veliku zvezdu, te što je tamo tretiraju kao pravu divu i na sva zvona najavljuju njene nastupe.

Od prvog marta Dragana počinje probe za operu 'Karmen', koju će na scenu kairske Opere postaviti reditelj 'Aide' i direktor ove prestižne kuće, bivši baletski igrač i koreograf Abdel Moneim Kamel, sa svojom suprugom Erminijom, nekadašnjom balerinom milanske Skale.

Premijera je zakazana za 16. mart .

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.