Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Maj.2008, 03:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Domus festival Parada 01 na Tvrđavi

NOVI SAD - Festival Domus Parada 01 u organizaciji buking agencije Domus Music , održaće se od 1. do 3. maja na Petrovaradinskoj tvrđavi, u klubu Akademije, poznatijem kao atelje Borisa Vasiljevića ili kao prostor gde se prošle godine u okviru Exit festivala nalazio Progressive stage .

Domus Music će na festivalu promovisati neke od svojih najboljih predstavnika, a pored glavnog večernjeg programa, koji će svakog dana trajati od 22 do tri sata posle ponoći, biće organizovan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dnevni program nalik uranku, kada će za muziku biti zaduženi di-džej Šina i di-džej Toziragi.

U večernjem programu nastupiće sledeći bendovi: danas Sinestezija iz Beograda i Mikrosonik iz Novog Sada, sutra 2. maja Bable Gan iz Kruševca i Gruv Orkestra iz Novog Sada, nakon čega sledi Džem sešn, u subotu 3. maja Tripsajl iz Novog Sada, Mr'n'Dr i Belgrejd Nojz Trio iz Beograda, a svake večeri posle svirki, za nastavak zabave biće zaduženi di-džejevii. Cena ulaznice je 200 dinara po danu.

Osnovni cilj festivala je da medijima skrene pažnju na loš odnos prema domaćoj muzičkoj sceni i nađe zajednički jezik sa muzičkim urednicima u vezi sa boljim tretmanom ove scene. Činjenica je da u Srbiji postoji mnogo kvalitetnih bendova, ali i da čak ni članovi onih najpopularnijih, kao što su Darkvud Dab, Del Arno Bend, Ajsbern, Vrum, Ateist Rap, Block Out, Partibrejkers, Deca Loših Muzičara, nemaju uslova da se muzikom bave profesionalno, odnosno pored toga moraju da imaju još neki posao da bi preživeli. Da bi mladi i manje popularni bendovi izbegli lošu sudbinu aktera domaće scene devedesetih i plasirali svoju muziku što

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.