Dokumentarac o glumcu Milenku Zablaćanskom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dokumentarac o glumcu Milenku Zablaćanskom

BEOGRAD - Godišnjica smrti omiljenog televizijskog i pozorišnog glumca Milenka Zablaćanskog (1955-2008) obeležena je danas u njegovom matičnom Pozorištu na Terazijama projekcijom dokumentarnog filma "Moj Milenko leg'o je da spava".

Dokumentarac u trajanju od 50 minuta realizovan je u saradnji "Košutnjak filma" i Radio televizije Srbije, u režiji Saše Gabrića.

Uz niz insereta iz emisija i predstava u kojima je igrao Zablaćanski, u film su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ukompnovane izjave njegovih kolega i prijatelja - reditelja Siniše Pavića i Mihaila Vukobratovića, glumaca Nele Mihajlović, Mine Lazaravić, Nebojše Glogovca i Aleksandra Berčeka, kao i teatrologa Jovana Ćirilova.

Taj deo snimljen je na sceni Pozorišta na Terazijama, u dekoru predstave "Svadba u kupatilu" u kojoj je Zablaćanski u liku pesnika zanesenjaka igrao jednu od svojih poslednjih uloga, pre tragične smrti u saobraćajnoj nesreći.

Iskreni i prisni ton u sećanjima saradnika na dragog kolegu, čoveka velike energije, radoznalosti i posvećenosti glumi, kao i odličan izbor inserata iz njegove vrlo plodne karijere, učinili su od ovog video zapisa autentični portret jedne tople duše, što će moći da osete i oni koji nisu poznavali Zablaćanskog.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Film o Milenku Zablaćanskom

Izvor: Blic, 22.Jan.2009

Danas u podne je u Pozorištu na Terazijama, a uveče na drugom kanalu RTS film „Moj Milenko lego’ je da spava" posvećen nesrećno nastradalom, velikom glumcu, Milenku Zablaćanskom, a povodom godišnjice njegove smrti...Reditelj ovog pedesetominutnog, dokumentarnog filma je Saša Gabrić...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.