Dokumentarac Dugo putovanje kroz istoriju na SFF-u

Izvor: Beta, 13.Jul.2010, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dokumentarac Dugo putovanje kroz istoriju na SFF-u

BEOGRAD, 13. jula 2010. (Beta) - Dokumentarni film "Dugo putovanje kroz istoriju, historiju i povijest" Željka Mirkovića uključen je u zvaničnu takmičarsku selekciju Sarajevo film festivala, koji se održava od 23. do 31. jula.

Film "Dugo putovanje kroz istoriju, historiju i povijest", u kojem se hrvatski pisac Miljenko Jergović i njegov kolega iz Srbije Marko Vidojković bave razlikama u tumačenju istorije na području bivše Jugoslavije, biće prikazan 25. jula, najavili su producenti.

Jergović i Vidojković istražuju kako podele u vidjenju prošlosti utiču na sadašnjost i budućnost balkanskog regiona.

Film je imao svetsku premijeru na medjunarodnom festivalu "Zagrebdoks" u martu, a učestvovao je i na festivalima "Balkan Trafik" u Briselu i na festivalu "Beldoks" u Beogradu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dokumentarac Dugo putovanje kroz istoriju na SFF-u

Izvor: NaDlanu.com, 13.Jul.2010

BEOGRAD, 13. jula 2010. (Beta) - Dokumentarni film "Dugo putovanje kroz istoriju, historiju i povijest" Željka Mirkovića uključen je u zvaničnu takmičarsku selekciju Sarajevo film festivala, koji se održava od 23. do 31. jula. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Dokumentarac Jergovića i Vidojkovića na Sarajevskom filmskom festivalu

Izvor: Blic, 13.Jul.2010

Dokumentarni film "Dugo putovanje kroz istoriju, historiju i povijest" Željka Mirkovića uključen je u zvaničnu takmičarsku selekciju Sarajevo film festivala, kojise održava od 23. do 31. jula...Film "Dugo putovanje kroz istoriju, historiju i povijest", u kojem se hrvatski pisac Miljenko Jergović...

Nastavak na Blic...

Severina i "Van Gog" u Sarajevu

Izvor: Svet, 13.Jul.2010

I na ovogodišnjem "Heineken Music Stageu", koji se tradicionalno održava za vreme "Sarajevo Film Festivala", u sarajevskom Domu mladih nastupiće brojni poznati pevači i grupe iz regiona. Među učesnicima je i hrvatska pevačica Severina Vučković, koja će posle gotovo godinu dana ponovo zapevati...

Nastavak na Svet...

Film Željka Mirkovića na SFF-u

Izvor: B92, 14.Jul.2010, 12:55

„Dugo putovanje kroz istoriju, historiju i povijest", dokumentarni film Željka Mirkovića, nalazi se u zvaničnoj takmičarskoj selekciji SFF-a...Film se bavi razlikama u tumačenju istorije na području bivše Jugoslavije i biće prikazan 25. jula...Glavni junaci filma, hrvatski pisac Miljenko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.