Dodeljene nagrade Vitez poziva

Izvor: Studio B, 10.Dec.2014, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljene nagrade "Vitez poziva"

Nagrade "Vitez poziva" dodeljene su Olji Bećković, Sretenu Vujoviću i Branku Kukiću.

Novinarka i televizijska voditeljka Olja Bećković, profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu Sreten Vujović i pisac i urednik časopisa Gradac iz Čačka Branko Kukić ovogodišnji su dobitnici nagrade "Vitez poziva", koju tradicionalno na Svetski dan ljudskih prava, dodeljuje nevladina organizacija "Liga eksperata".

Kako se navodi u saopštenju te organizacije, dobitnici nagrade >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << su tri ugledne ličnosti iz različitih profesija koji su odgovornim i profesionalnim radom i moralnim i savesnim postupanjem pokazali da univerzalne vrednosti i "viteške" vrline nisu iščezle u društvu sa urušenim vrednosnim sistemom.

"Ovi istaknuti pojedinci su ličnim primerom pokazali da je postupanje u skladu sa profesijom i savešću jedini ispravan put i tako postali uzor mladim generacijama, a nagrada podstiče građane da slede moralne i profesionalne vrednosti i vrline, da odlučno stoje iza svojih stavova i ne pokleknu pred političkim, ideološkim i institucionalnim iskušenjima i pritiscima", stoji u saopštenju...

Ovogodišnje dobitnike izabrao je žiri koji su činili Čedomir Čupić, Vida Ognjenović, Ratko Božović, Vladimir Goati, Vlastimir Matejić, Vesna Rakić- Vodinelić i Jelisaveta Vasilić.

Nagrada "Vitez poziva" se svake godine dodeljuje na Svetski dan ljudskih prava za značajan stvaralački opus, saglasnost profesionalnog znanja i savesti, moralni integritet i autonomno i časno delovanje i ponašanje onima koji nisu izneverili logiku svog poziva.

Nagradu čine medalja sa Aleksandrijskim svetionikom - rad profesora Miroljuba Stamenkovića, povelja i novčani iznos.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.