Dodeljene godišnje nagrade UMUS-a

Izvor: B92, 23.Apr.2012, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljene godišnje nagrade UMUS-a

Dobitnici godišnjih nagrada Udruženja muzičkih umetnika Srbije su pijanistkinja Lidija Bizjak za najbolji koncert u 2011. godini, klarinetista i pedagog Ante Grgin za životno delo i bariton Marko Kalajanović za najboljeg mladog umetnika.

Žiri za dodelu godišnje Nagrade UMUS-a, sastavljen od muzičkih umetnika, jednoglasno je odlučio o dobitnicima Nagrade UMUS- za 2011. godinu koja se ove godine dodeljuje 42. put.

Lidija Bizjak je nagrađena za koncert u okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << projekta MusMA na 43. BEMUS-u na kome je premijerno predstavila kompozicije za klavir autora iz Belgije, Češke, Portugala, Slovenije i Srbije.

Kako je saopštio UMUS, nagrade ovogodišnjim dobitnicima biće dodeljene u junu. Strukovno udruženje muzičkih umetnika svake godine dodeljuje nagrade koje se sastoje od diplome i novčanog dela koje obezbedjuje ministarstvo kulture, informisanja i infromacionog društva.

Mladi umetnici pored diplome dobijaju i solistički koncert u organizaciji UMUS-a.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bizjak, Grgin i Kalajanović dobitnici godišnjih nagrada UMUS-a

Izvor: Blic, 24.Apr.2012, 11:55

Dobitnici godišnjih nagrada Udruženja muzičkih umetnika Srbije su pijanistkinja Lidija Bizjak za najbolji koncert u 2011. godini, klarinetista i pedagog Ante Grgin za životno delo i bariton Marko Kalajanović za najboljeg mladog umetnika...Žiri za dodelu godišnje Nagrade UMUS-a, sastavljen od muzičkih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.