Dodeljena priznanja Zlatni beočug

Izvor: RTS, 12.Apr.2014, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljena priznanja "Zlatni beočug"

Najviša godišnja priznanja Kulturno prosvetne zajednice Beograda za 2013. godinu dodeljena su svečano u Narodnom pozorištu.

Izvanredni "Zlatni beočug" za životno delo dobili su glumac Petar Božović, kompozitor i teoretičar muzike akademik Dejan Despić, koreograf Vladimir Logunov, a nagrada je pripala i prvom Beogradskom pevačkom društvu.

Među 17 dobitnika tog priznanja su i dramski pisac Jelica Zupanc, muzički umetnik Biljana Krstić, reditelj Mika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Aleksić, glumac Milorad Mandić Manda i Galerija RTS-a.

U ime Galerije RTS-a nagradu je primio njen odgovorni urednik.

"Galerija Radio-televizije Srbije, s obzirom na koncepcijsku orijentaciju, kontinuitet i kvalitet programa, komunikativnost sa publikom, zauzela je istaknuto mesto na galerijskoj i kulturnoj mapi Srbije posle deset godina delovanja", saopšteno je iz Galerije.

Kako se podseća, tokom proteklih deset godina u Galeriji RTS-a organizovane su 53 izložbe.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dodeljena priznanja "Zlatni beočug"

Izvor: Studio B, 12.Apr.2014

Najviša godišnja priznanja kulturno prosvetne zajednice Beograda za 2013. godinu dodeljena su svečano u Narodnom pozorištu...Izvanredni "Zlatni beočug" za životno delo dobili su glumac Petar Božović, kompozitor i teoretičar muzike akademik Dejan Despić, koreograf Vladimir Logunov, a nagrada...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.