Đački dan na Sajmu knjiga

Izvor: RTS, 24.Okt.2019, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đački dan na Sajmu knjiga

Tradicionalni, četvrtkom, očekuje se najveća organizovana poseta đaka, profesora i bibliotekara.
S namerom da književni programi za decu i mlade budu vidljiviji, prvi put se na školski dan sajma u slavu jezika, književnosti i čitanja organizuje druženje pisaca i dece na Platou beogradskog sajma.

Urednik Programa 64. Sajma knjiga Vule Žurić rekao je da će se deca prvo podsetiti Dobrice >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Erića i Grozdane Olujić.
"Prvo ćemo imati jedan čitalački čas, gde će deca da čitaju, recituju, kazuju, njihove stihove i bajke. Potom ćemo da vidimo šta je to Ršum u svojoj akademiji 'Saradnici Sunca' napravio ovog leta, jer ćemo se upoznati sa njihovim radom, videćemo tu decu, mlade pisce i razgovaraćemo i družiti se sa Ršumom, a onda na kraju svega, kao šlag na tortu, dolazi velika strip radionica, prvi put na Sajmu knjiga Marko Stojanović, mogu da kažem čuveni strip pedagog iz Leskovca će biti voditelj te radionice i ko god hoće od te dece ko se zatekne na sajmu moćiće da dođe i da jedan sat uči kako se pravi strip", dodao je Žurić.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog obrazovanja Mladen Šarčević je napomenuo da bez gužve koju prave najmlađi ljubitelji knjige, Sajam knjiga ne bi bio ono što jeste.
"Školarci od ušteđenog džeparca ovde kupuju knjige koje kasnije između ostalog poklanjaju i svojim roditeljima. Svi sektori obrazovanja danas na Sajmu knjiga na inovativan način predstavljaju svoja izdanja", rekao je Šarčević.
Naveo je da će na Sajmu knjiga biti predstavljene i obrazovne ustanove koje imaju odličan pristup internacinalizaciji svojih programa.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.