Divna Ljubojević 21. aprila u Sava centru

Izvor: Akter, 11.Feb.2016, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divna Ljubojević 21. aprila u Sava centru

Pevačica Divna Ljubojević i njen vokalni ansambl "Melodi" proslaviće 25 godina rada koncertom 21. aprila u Sava Centru, najavio je "Long play"

Koncert će biti održan pod pokroviteljstvom gradskog Sekretarijata za kulturu, u okviru manifestacije "Dani Beograda".

"Radni naziv koncerta je "Beograd u susret Vaskrsu". Od ove godine počinjem tradiciju vaskršnjih koncerata u Beogradu", rekla je Ljubojević.

Ona je najavila da će na repertoaru 21. aprila biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << vizantijska, srpska, ruska, grčka, bugarska duhovna muzika.

"Na pozornici će sa mnom, kao i uvek, biti "Melodi", a u nekom trenutku i dragi gosti. Gosti su sa nama uvek o jubilejima i velikim koncertima", dodala je Ljubojević.

Jubilej Divne i "Melodi", pored koncerta u Sava Centru, biće obeležen i CD-om "Antologija", u izdanju PGP RTS-a, čija se promocija očekuje 1. marta, a koji će, prema njenim rečima, sadržati "izbor nekih od najlepših pesama pravoslavnog istoka".

Sa grupom prijatelja Ljubojević je 1991. godine u Beogradu osnovala hor i studio za duhovnu muziku "Melodi".

Od tada je sa svojim ansamblom održala brojne solističke koncerte i nastupala na renomiranim festivalima širom planete, objavivši 22 muzička izdanja u Srbiji i inostranstvu.

Ljubojević u svetu uživa status jednog od najvećih misionara srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine, i vrhunskog interpretatora.

Publiku u Sava centru 21. aprila, kaže Ljubojević, očekuje "divan, vizuelno obogaćen i muzičkim "iskocima" osvežen koncert".

"Pevati duhovnu muziku u sali kao sto je Sava centar je uvek izazov, pre svega zvučni. Priroda duhovne muzike zahteva akustiku nalik crkvenoj, dakle dočarati pravi zvuk je zadatak! Od pevača se traži majstorstvo, a od tehnike da vrhunski prezentuje to majstorstvo. Koncert u Sava centru je i svojevrsni događaj, ne samo muzika, tako da je i to izazov", naglasila je Ljubojević.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Divna Ljubojević 21. aprila u SC

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2016

Pevačica Divna Ljubojević i njen vokalni ansambl "Melodi" proslaviće 25 godina rada koncertom 21. aprila u Sava Centru, najavio je "Long play"...Koncert će biti održan pod pokroviteljstvom gradskog Sekretarijata za kulturu, u okviru manifestacije "Dani Beograda"..."Radni naziv koncerta je 'Beograd...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.