Depardje: Biću Stros Kan iz inata

Izvor: B92, 15.Mar.2012, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Depardje: Biću Stros Kan iz inata

Francuski glumac Žerar Depardije izjavio je da je "bez velike simpatije" prihvatio da u filmu Ejbela Ferare o seksualnom skandalu u koji je bio upleten Dominik Stros Kan igra "arogantnog" i "samodopadnog" bivšeg direktora Međunarodnog monetarnog fonda.

"Učiniću to, jer ga ne volim", kazao je Depardije, koji se posebno proslavio igrajući razmetljive junake poput Sirana de Beržeraka i Asteriksovog drugara Obeliksa.

"On je neprijatan. Mislim da je malo poput svih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Francuza, pomalo arogantan. Uostalom, ja ne volim baš puno Francuze", kazao je juče poznati glumac za švajcarsku televiziju.

"On je pravi Francuz: arogantan, umišljen. Može da se odglumi", komentarisao je Depadije.

Stros Kan je važio za glavnog favorita na predstojećim predsedničkim izborima u Francuskoj sve dok prošlog maja nije uhapšen u Njujorku pod optužbom da je seksualno zlostavljao jednu hotelsku sobaricu. Kasnije, po povratku u Francusku, u javnosti su isplivali još neki skandali u kojima je bio upleten.

Depardije je rekao da nije toliko zgrožen Stros-Kanovim ponašanjem, koliko ga nervira njegova sveukupna pojava.

"Način na koji hoda, sa jednom rukom u džepu. Svi mi možemo da imamo prljavu maštu. Dobro je poznato da tipovi koji raspolažu tako velikom moći kao i novcem, poput onih u MMF-u ili najviših zvaničnika, mogu da budu takvi", kazao je 63-godišnji glumac.

On je na kraju dodao da ne namerava da se previše udubljuje u ulogu, jer se "nikada nije previše potresao zbog ljudi bez dostojanstva".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Depardje: Igraću Stros-Kana, jer je tipičan Francuz - arogantan i umišljen

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Mar.2012

PARIZ - Francuski glumac Žerar Depardje izjavio je da je "bez velike simpatije" prihvatio da u filmu Abela Ferare o seksualnom skandalu u koji je bio upleten Dominik Stros-Kan igra "arogantnog" i "samodopadnog" bivšeg direktora Međunarodnog monetarnog fonda.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.