Dejan Krstić: Beleške

Izvor: Arte, 11.Dec.2018, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejan Krstić: Beleške

11. decembar u 19. časova u Centralnoj galeriji Šok zadruge - otvaranje izožbe "Beleške" autora, Dejana Krstića.

Samostalna izložba "Beleške" - Dejan Krstić

U okviru izložbe "Beleške" prikazani su radovi nastali iz preispitivanja ideje slobode i njenog značaja za individuu.

Počevši od iskustva pojedinca, moje istraživanje se bavi preispitivanjem koje vodi ka opštem zaključku. U ovom kontekstu beleška nije samo vid brze opservacije. Ona je deo >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << slagalice koja daje širu sliku ne samo o pojedincu ili grupi već i o samom društvu.

Radovi su najčešće realizovani u vidu portreta, koji tradicionalno ne predstavljaju samo faktičku, likovnu mapu lica, već podrazumevaju i psihološku analizu modela, kao i uvid u pitanje identiteta. Samim tim pojam portreta postaje fleksibilan, i može se gledati kao šire polje istraživanja.

U procesu analize, odnosno crtanja modela koriste se i metodi psihoanalitičkog sistematskog pristupa koji znatno doprinosi ličnoj interakciji sa modelom. Putem ovog istraživanja i beleženja, ispituju se granice ličnog, privatnog, bazičnog stava pojedinca i njegova modifikacija u komunikaciji sa opštim, univerzalnim i društveno prihvaćenim norama.

Radeći na osnovu fotografskog priloga, svoje radove realizujem u vidu kombinacije tradicionalnih crtačkih i slikarskih tehnika.

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.