Deca bestragije najbolja dečija knjiga

Izvor: Beta, 09.Jan.2014, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca bestragije najbolja dečija knjiga

BEOGRAD, 9. januara 2014. (Beta) - Roman Uroša Petrovića "Deca bestragije" proglašena je za najbolju domaću dečiju knjigu u 2013. u novogodišnjoj anketi sajta Detinjarije, saopštio je u četvrtak taj internet portal.

U anketi koju je sajt www.detinjarije.com sproveo medju književnim kritičarima, piscima i izdavačima za decu, medju najbolje dečije knjige domaćih autora objavljene 2013. uvršteni su i "Zelenbabini darovi" Ivane Nešić i "Vidovite priče" Ljubivoja Ršumovića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << />
Od prevedenih naslova, po mišljenju anketiranih, kao najzanimljiviji izdvojio se švedski autor Ulf Stark i njegovi romani "Moj prijatelj šeik u Sturebiju", "Čarobne patike mog prijatelja Persija" i "Diktator".

Medju zapaženim prevodima su i novi nastavak priče o devojčici koja živi u domu za decu bez roditelja "Trejsi Biker u glavnoj ulozi" britanske spisateljice Džeklin Vilson, roman "Heviga i Maks ulov" švedske autorke Fride Nilson i knjiga "Bonžur Alis" spisateljice Džudi Kertin.

Od domaćih pisaca izdvojene su i knjige Dejana Aleksića "Koga se tiče kako žive priče", zbirka dramskih igara "Da li ste vi žaba" Jasminke Petrović, "Čarna i Nesvet" Uglješe Šajtinca, "Budimir i retke vrste" Zorana Panevskog i "Majmunoljupci" Vladimira Manojlovića.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.