Dani novog srpskog filma u Beču

Izvor: Blic, 06.Dec.2009, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dani novog srpskog filma u Beču

Ambasador Srbije u Austriji Milovan Božinović otvorio je u petak uveče devete po redu Dane novog srpskog filma u Beču.

Prilikom otvaranja revije filma on je istakao da se radi o prikazu srpske kinematografije koji predstavlja viđenje stanja u Srbiji iz ugla umetnika. Prema njegovim rečima, snaga umetnosti je mnogo jaka, često snažnija od diplomatije.

Dane novog srpskog filma otvorila je projekcija ostvarenja Srđana Dragojevića „Sveti Georgije ubiva aždahu". >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Dve projekcije ovog filma u elitnom bečkom bioskopu „Metro" bile su rasprodate i publika je bila oduševljena ovim delom i glumcima. Nakon svake projekcije publika, prema ustaljenoj tradiciji, ima priliku da razgovara s protagonistima filma. Nakon premijere sa publikom, o svom delu razgovarali su režiser Srđan Dragojević i producentkinja Biljana Prvanović.

Do 8. decembra publika će imati prilike da vidi ukupno pet filmova novije produkcije srpske kinematografije. Pored filma „Sveti Georgije ubiva aždahu", u programu ove revije filma su i ostvarenja „Tehnotise: Edit i ja", „Tamo i ovde", „Đavolja varoš" i „Beogradski fantom".

Dani novog srpskog filma su manifestacija koju ambasada Republike Srbije u Austriji organizuje već devet godina. Prihodi od prodaje karata se tradicionalno daju u humanitarne svrhe.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.