Danas počinju Dani Čarobne knjige

Izvor: Art-anima.com, 26.Sep.2013, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas počinju "Dani Čarobne knjige"

U četvrtak 26. septembra 2013. godine počinje manifestacija "Dani Čarobne knjige", koju povodom deset godina rada, izdavačka kuća "Čarobna knjiga" organizuje u saradnji sa Kulturnim centrom Beograda. Manifestacija će trajati do srede 02. oktobra, a centralni deo programa činiće niz tribina o temi "Izdavaštvo iznutra", na kojima će učestvovati poznati pisci, urednici, prevodioci i lektori.

U okviru "Dana Čarobne knjige", svake večeri će se od 20 časova održavati promocije knjiga domaćih pisaca: Davida Albaharija, Aleksandra Gatalice, Darka Tuševljakovića, Teofila Pančića i Đorđa Bajića.

Deo programa biće realizovan u saradnji s Francuskim kulturnim centrom, Gete institutom, ambasadama Brazila i Poljske u Beogradu, kao i sa Udruženjem ljubitelja fantastike "Evenstar" i portalom za promociju fantastike "Art-Anima", a biće predstavljeno i stvaralaštvo Le Klezioa, Šlimana, brazilske književnosti, savremenog poljskog dokumentarnog filma i "zanata" pisanja fantastike.

Prema rečima Borislava Pantića, direktora izdavačke kuće "Čarobna knjiga", program sedmodnevne manifestacije koncipiran je tako da čitaoci mogu da dođu popodne, odslušaju govornike koji ih interesuju, pogledaju program na pozornici ispred KCB-a i onda prisustvuju promociji knjige.

Kompletnu satnicu programa "Dana Čarobne knjige" možete pogledati ovde.
 
 

Nastavak na Art-anima.com...






Povezane vesti

Radio Beograd obeležio 89. rođendan

Izvor: B92, 26.Sep.2013

Beograd -- Radio Beograd, najstariji elektronski medij na Balkanu, obeležio je danas 89. godinu postojanja..."Emitovanje programa Radio Beograda počelo je 1. oktobra 1924. godine i slušaoci, koji su program pratili preko slušalica, tada su plaćali pretplatu za razliku od sadašnjeg vremena", rekao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.