Danas Magbet direktno iz Metropolitena

Izvor: B92, 11.Okt.2014, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas "Magbet" direktno iz Metropolitena

Treća sezona direktnih prenosa operskih i baletskih predstava iz Metropolitena i Boljšoj teatra na velikom platnu otvara se večeras u bioskopu Sinepleks na Ušću direktnim prenosom opere "Magbet" iz njujorške operske kuće Metropoliten.

U jednoj od najizvođenijih opera, Verdijevoj verziji Šekspirove tragedije, ulogu Magbeta izvodi srpski bariton Zzeljko Lučić a ulogu Lejdi Magbet peva fenomenalna Ana Netrebko. Režiju potpisuje Adrijen Nobl, diriguje Fabio Luizi, a Džozef >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kaleja i Rene Pape su u ulogama Makdafa, odnosno Banka.

Ljubitelje opere u bioskopu „Sinepleks na Ušću očekuje Mocartova "Figarova ženidba“ iz Metropoliten opere 18.oktobra a za 1.novembar zakazan je prenos opere "Karmen"“ Žorža Bizea.

U novoj sezoni u Metu će biti izvedena Leharova opereta "Vesela udovica" i najpopularniji operski dupli program "Kavalerija Rustikana" i "Pajaci". Dve retko izvođene opere imaće premijere: Rosinijeva "Gospa sa jezera" i "Jolanta" Čajkovskog, koja se izvodi u duplom programu sa Bartokovom operom "Dvorac Modrobradog".

Na programu je i grandiozna Vagnerova komedija "Nirnberški majstori pevači", sa dirigentom, muzičkim direktorom Metropoliten Opere Džejmsom Levinom.

Prvi balet koji će se ove jeseni uživo prenositi iz Boljšoj baleta je 26. oktobra, "Legenda o ljubavi", po originalnoj koreografiji čuvenog Jurija Grigoroviča.

Boljšoj balet se na veliko platno vraća sa sedam baleta, uključujući četiri satelitska prenosa uživo iz Moskve i tri snimljene predstave.

Najveća baletska kompanija na svetu nudi spektakularnu sezonu na velikim ekranima, uz pet veličanstvenih klasika, uključujući direktni prenos "Krcka Oraščića" i "Labudovog jezera", kao i dva dosad neviđena baleta, takođe u direktnom prenosu, "Legenda o ljubavi" i "Ivan Grozni".

Ljubitelji klasičog plesa će tokom ove sezone u bioskopu imati priliku da pogledaju i balete "Faraonova kći", "Bajadera", "Romeo i Julija".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.