Dan prodavnica ploča je 20. april

Izvor: B92, 08.Apr.2013, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan prodavnica ploča je 20. april

Internacionalni praznik svih ljubitelja vinila "Dan prodavnica ploča" (Record Store Day) ove godine održaće se u subotu 20. aprila. Četvrtu godinu zaredom praznik se proslavlja i u beogradskoj prodavnici "Pinball Wizard Records".

Vladimir Kolarić Kole (Veliki prezir) i Kralj Čačka će svojim nastupima obeležiti ovogodišnji Dan prodavnica ploča u Pinball Wizard Records-u, a njihov koncert počinje u 14 časova.

Vec četvrti put zaredom od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svog osnivanja prodavnica ploča Pinball Wizard Records učestvuje u proslavi Record Store Day-a

, međunarodnog praznika nezavisnih muzičkih radnji. Ove godine izbor je pao na 20. april (inace datum je "klizan", a održava se treće subote u aprilu), a zaštitno lice manifestacije je Džek Vajt (Jack White).

"Kao i prethodnih godina i ove ćemo uz pomoć prijatelja da proslavimo ovaj dan uz omiljene muzičare i nazdravimo rokenrolu, gramofonima i pločama. Prodavnica ploča Pinball Wizard Records

postoji od februara 2010. godine. Osnovali su je grupa entuzijasta koji nikad nisu prestali da veruju u ploče, čak ni u vreme njihovog sunovrata tokom devedesetih godina prošlog veka. Bilo kako bilo, ušli smo u četvrtu godinu i tu smo da ostanemo. Iako Beograd nije mali grad nema nas mnogo, ali smo jedna velika porodica. Zaljubljenici smo u dobru muziku i crni plastićni krug. Dok se on okreće, sve je u redu."

Prodavnica Pinball Wizard Records nalazi se u Tržnom centru Eurocentar u Makedonskoj 30 (lokal 15).

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dan prodavnica ploča, 20. aprila

Izvor: DANuBeogradu.rs, 09.Apr.2013, 09:55

U subotu, 20. aprila, u prodavnici “Pinball Wizard Records” (Makedonska 30) biće obeležen Dan prodavnica ploča. Po četvrti put beogradska nezavisna muzička prodavnica učestvovaće u proslavi koja je aktuelna širom sveta svake treće subote u aprilu. Ove godine “ambasador” manifestacije...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.